Brief 25 naar Nederland!
Door: femmievanrooijen
Blijf op de hoogte en volg Femmie
16 Februari 2011 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Hier maar weer is een kort berichtje van mij, want ik heb niet echt heel veel spectaculaire dingen mee gemaakt. Maar wilde me trouw lezers natuurlijk wel even wat te lezen geven.
Het gaat hier allemaal weer helemaal z’n gangentje, eigenlijk best gek als je er zo over na denkt, zit hier nu al weer 5,5 maand! De tijd gaat hier ook zo snel, maar het voelt ook al weer alsof het een hele lange tijd terug is dat ik met kerst thuis was. Soms is het ook wel fijn als de tijd snel gaat, zeker als je ergens met smart op wacht, zoals dat mama komt! Het is nu dan toch eindelijk bijna zo ver, ze komt aankomende zondag wat dus nog 4 nachtjes slapen is. En ik heb er echt zo’n zin in, ik kan echt niet meer wachten! En mama volgens mij ook niet want ik heb al allemaal lieve kaartjes gehad voor elke week dat ik nog moest wachten!
Met de kaarten gaat ’t overigens erg goed, heb zo veel leuke kaarten, echt heel erg leuk! Begon met ’n randje op me verwarmingen, maar nu is ’t inmiddels uitgebreid tot een slinger aan de muur, 2 kaarten standaarden op me verwarmingen en nog een rij voor de verwarming op de grond! Het is ook zo leuk om elke keer weer ’n kaartje te krijgen. Zeker als ’t een lieve valantijns-kaart van je vriendje is,haha!
Maar alles gaat dus z’n gangentje, af en toe zijn er alleen wel veel kinderen over voor playdates(speelafspraakjes?) gister zat ik bijvoorbeeld met 7 kinderen! Was best ’n hoop, maar gelukkig had een van de kinderen haar nanny bij zich, een hele leuke meid waar ik ’t goed mee kan vinden.
Verder is Stuart z’n moeder vorige week donderdag langs gekomen en ging maandag ochtend weer naar huis, echt een hele lieve vrouw en ook erg hulpzaam dus dat is wel gezellig.
Met mijn Engelse les gaat het heel erg goed, ik heb een hele lieve lerares die eigenlijk nog beter was dan die ik eerst had dus dat is een hele goede vooruitgang! Ook is het niet meer ’n klas vol Duitsers maar is het een lekkere gemixte klas van Duitsers, Fransen, Polen, Slowaken, Roemenen, Spanjaarden, Tjechen, Russen en natuurlijk ik, als enige Nederlander! Ik moet wel zeggen dat ik de First certificate klas erg pittig vind, maar goed je huiswerk maken en vragen stellen helpt een hoop.
Owja! Zaterdag ben ik nog met Jessica en Nina naar The British museum geweest, echt heel gaaf! Er liggen gewoon echt mumi’s! Het gebouw zelf is ook echt prachtig, heb echt veel foto’s gemaakt. En na een wandel dag door ’t museum zijn we lekker een beetje wezen eten, ja ik zeg ’n beetje want ’t was echt heeeeeel weinig HAHA ik had ravioli besteld en kreeg gewoon welgeteld 9 kussentjes!! Whaha nou dat was dus niet echt ’n flinke maaltijd! Maarja ’t was wel heel gezellig!
Van de week heb ik ’t een beetje rustig aan gedaan en ben ik vooral sportief bezig. Zo ben ik bijvoorbeeld maandag naar Annabel d’r school toe gelopen(das ongeveer ’n uur) en dinsdag ben ik wezen sporten, en natuurlijk heb ik vandaag weer ontzettende spierpijn! Haha! Maar ik ga wel even lopend naar annabel d’r school toe, ’t zonnetje schijnt dus met ’n muziekje in de oren is ’t zo gelopen! En vanmiddag ga ik lekker courget soep maken omdat de kinderen dat zo lekker vinden.
Nou ’t is toch nog ’n heel verhaal geworden, ik hoop dat jullie ’t nog steeds leuk vinden om ’t te lezen. En voor de LRB’ers onder ons; als ’t goed is ga ik in ’t maart nummer weer een stukje schrijven over hoe ’t hier allemaal gaat en hoe ’t was met me moeder!
Dikke knuffel, en als je vragen hebt moet je ’t even zeggen, of als je ergens wat meer over wil lezen dan zal ik ’t er in zetten volgende keer!!
Liefs, Femmie!
PS. Dit is al weer brief 25 naar jullie!!
16 Februari 2011 - 13:37
Inge:
Hey zussie!
Leuk weer een blog te lezen. En ook al dacht ik dat we veel contact hebben, lees ik toch weer nieuwe dingen (over je engelse les). Ik ben vandaa ook wezen sporten, dus we kunnen straks samen klagen over (spier)pijn..
Dikke knuffel!
je zussie -
16 Februari 2011 - 14:38
Jacco, Doenja & Co:
Als je lopend naar school gaat, ga je dan met openbaar vervoer terug? Anders moet dat arme kind ook een uur lopen!! Ha ha!
En in het kader van Nederlandse les... playdates zijn inderdaad speelafspraken!!
Over speelafspraken gesproken, ik ga nu meteen Louelle van haar speelafspraak ophalen!
Zoen van ons -
16 Februari 2011 - 15:52
Erna:
jeetje negen kussentjes ravioli das schandalig en al dat gesport is er nog wat van je over als je thuis komt om te knuffelen :P nee hoor weiffiej super goed bezig mis je en hou van je
xxx e -
16 Februari 2011 - 15:52
Erna:
xxx e -
16 Februari 2011 - 17:26
Je Moeder:
Ja, dat gaat opschieten hoor nog drie nachten. dan ben je mijn persenalguide, echt super leuk. ik heb er ook reuze zin in. Zoek maar wat gezellige dingen op om te doen,ik ben me hier al aan het inlezen.
tot straks mam -
20 Februari 2011 - 09:10
Xxx-lorna-xxx:
hey fem
ik hoop dat je het nog leuk heb daar
ik wou nog ff zegen veel plezier met je moeder ik hoop dat het gezellig word
dikke kus je nichtje lorna -
22 Februari 2011 - 18:31
Oma:
Eindelijk ben ik er weer. Niet te geloven Hè.Maar `t moet nu weer lukken met mijn laptoppy.Die mankeerde niets, maar `t zat buiten de deur.Ik snap het natuurlijk toch niet en moet alles nog uitproberen, maar dat komt wel hopelijk.Ik ben er zo moe van allemaal.Gelukkig had ik veel hulp van Seniorweb.Hij wil zelfs een schadeclaim indienen voor zoveel jaar narigheid.
Maar goed ik kan jou weer bereiken,en je zus en nog veel meer. Veel plezier met je moeder en dikke kus van Oma. -
24 Februari 2011 - 12:21
Luuk:
ey Femmie ik heb het net pas gelezen iets met veel gepland de laatste tijd
maar mooi om te lezen dat het allemaal naar je zin gaat daar aan de andere kant van het water ^^ kan niet wachten tot je weer eens in NL bent.
Vieles Spaß,
Luuk ;)